Inzending geopend! Doe mee met Let's Play

Het is zover! Vanaf vandaag kunnen digitale kunstenaars die onderdeel willen zijn van de Let’s Play Gallery hun werk inzenden. Waar maak je kans op?

Alle ingezonden werken worden beoordeeld door een jury bestaande uit personen met een digitale of kunstzinnige achtergrond. De genomineerde werken zijn onderdeel van ‘s werelds eerste digitale pop-up museum mét Augmented Reality in een metronetwerk. De genomineerden worden aanvullend in de gelegenheid gesteld via video te vertellen wie ze zijn en wat de achterliggende gedachten zijn van hun werk. Deze video zal als augmented reality gekoppeld worden aan het scherm waarop de kunst vertoond wordt. Alle schermen op de drie metrostations zijn op 2 november stuk voor stuk gewijd aan één werk.

Alle schermen op het Centraal Station, Waterlooplein en Weesperplein zijn op 2 november stuk voor stuk gewijd aan één werk. Het werk wordt vertoond in het centrum van Amsterdam tijdens een van de belangrijkste kunstevenementen van het jaar: Museumnacht Amsterdam. Daarbij verschijnt het werk in de publieke ruimte. Dit betekent dat je niet alleen kunstzinnig toeschouwers hebt, maar ook een nieuw publiek zal bereiken: niet alleen bezoekers van de Museumnacht, maar ook reguliere reizigers. Het verwachte bezoekersaantal ligt die avond rond de 65.000.

En natuurlijk: de genomineerden maken kans op de grote prijs voor Beste Inzending! De prijs wordt in een later stadium bekend gemaakt.

Inzending geopend! Doe mee met Let’s Play